Werknemer ondersteuningsprogramma (WOP)

Het woord zegt het al: een werknemer ondersteunen. Dit is in vele gevallen een effectief middel om ziekteverzuim te voorkomen of te beperken. Iedereen heeft weleens te maken met impactvolle gebeurtenissen, een lastige thuissituatie, werkdruk, life events of motivatieproblemen.

Er kunnen veel redenen zijn om een werknemer te ondersteunen en te begeleiden om Herstellendaarmee ziekte veroorzaakt door stress zoveel mogelijk te voorkomen. Vaak is er sprake van een opeenstapeling van problemen (werk en privé) wat ervoor zorgt dat de werknemer dreigt uit te vallen. In deze situatie is het essentieel om vroegtijdig te werken aan de (psychische) gezondheid van de medewerker.

Het programma wordt geheel aangepast aan de hulpvraag van deze medewerker, of het nu gaat om het vergroten van de assertiviteit, het verminderen van stress, of het verwerken van een impactvolle gebeurtenis. Met een WOP wordt de zelfredzaamheid en veerkracht van de werknemer vergroot.

Een aantal verschillende trajecten op een rij:

Neem contact op.