Vertrouwenspersoon

Op het werk, op school of in je directe omgeving kan je te maken krijgen met ongewenst gedrag. Denk bijvoorbeeld aan pesten, seksuele intimidatie of discriminatie. Deze gebeurtenissen hebben vaak een hele impact op je. Het kan zo maar zijn dat jij je schaamt over de gebeurtenis of misschien ben je bang dat je weer slachtoffer wordt. Daarnaast kan het zijn dat je te maken hebt gehad met een impactvolle gebeurtenis. Denk bijvoorbeeld aan een scheiding, het verlies van een dierbare of een conflict met een collega. De vertrouwenspersoon is er in allen gevallen speciaal voor jou. Zij kan je begeleiden met een eventuele aangifte, je onrust en angsten afnemen, en je professioneel begeleiden om de situatie te verwerken.

Een gesprek met een vertrouwenspersoon is erg nuttig. Ze geeft je raad Couselover hoe om te gaan met deze gebeurtenis en begeleid je in het hele proces.

Het zijn dat je behoefte hebt aan een luisterend oor, iemand bij wie je vertrouwelijke zaken kwijt kan. Een vertrouwenspersoon is hier een geschikte kandidaat voor.

Bij de vertrouwenspersoon (en tevens ook bij alle andere diensten van co-counsel) geldt een Geheimhoudingsplicht. 

Heb jij te maken gehad met ongewenst gedrag of heb je behoefte om een impactvolle gebeurtenis te bespreken? Neem dan contact met ons op.

Loop ook eens binnen bij ons maandelijks inloopspreekuur, lees verder…