Informatie PSA (psychosociale arbeidsbelasting)

Co-counsel is gecertificeerd om een campagne op te starten tegen de strijd van PSA. Deze campagne sluit aan bij de landelijke en de Europese campagne “gezond werk is werk zonder stress die loopt van april 2014 tot april 2018.

De website www.duurzameinzetbaarheid.nl zal landelijk bedrijven ondersteuning bieden, in de vorm van instrumenten en praktijkvoorbeelden. Regionaal kunnen bedrijven terecht bij co-counsel, voor voorlichting, advies en coaching.

Meer informatie op onze website:

  • Krantenartikel co-counsel vraagt medewerking van regionale bedrijven voor landelijke campagne “Duurzame Inzetbaarheid”.
  • Hoofdlijnen aanpak psychosociale arbeidsbelasting.
  • Eén op de drie gevallen ziekteverzuim door werkstress.
  • Wat is PSA?

Gevalideerde instrumenten omtrent PSA

  • Screeningsinstrument: herkennen van PSA Instrument ontwikkeld om PSA en de daarbij horende klachten te meten. Van conflict tot lichamelijke klachten.
  • Informatiegids PSA: analyse en achtergrondinformatie. In deze informatiegids vindt u verschillende aspecten van PSA. Hierbij is er speciale aandacht voor verzuim in de regio, de achtergrond van PSA, gedragsverandering en het effect van coaching op psychosociale arbeidsbelasting. Neem contact op voor meer informatie.
  • Hersteltraject: preventief coachen voor ziektepreventie en ziekteherstel. Voorkomen is beter dan genezen. Vroegtijdig ingrijpen voor daadwerkelijk verzuim. We spreken niet van verzuim maar van inzetbaarheid.
  • psa stresswijzerStresswijzer – stress voorkomen en aanpakken. Tips & tools voor de zelfredzaamheid van medewerkers om PSA te herkennen, te voorkomen en aan te pakken. Deze stresswijzer in de vorm van een waaier staat boordevol tips. Het gaat op een gedegen wijze in op vragen als ‘Wat kan ik doen als ik gepest word’? Of ‘waar kan ik terecht als ik gediscrimineerd ben’? Of hoe vergroot ik mijn mentale veerkracht’?

lees verder bij bedrijven.

herken de druppelOnLine-Banner-NL (1)

logo een gezonde werkpleklogo rijksoverheid