Bedrijven

Wat is bedrijfscounselling?

Bedrijfscounselling oftewel arbo coaching kan op verschillende manieren toegepast worden in jouw bedrijf. Het biedt ondersteuning en helpt bij probleemoplossing. Het is in conflictsituaties een objectieve professionele schakel, tussen bedrijf werknemers en directie. Werknemers of werkgevers te begeleiden en/of te ondersteunen bij verschillende (emotionele of psychische) hulpvragen.

Een bedrijfscounsellor onderzoekt, begeleidt en ondersteunt op persoonlijk niveau. Er cropped-Email-signature-NL-11.jpgwordt gelegenheid geboden om een werknemer te ondersteunen om zijn probleem te hanteren. Met speciale herstel en preventie trajecten wordt er gewerkt aan duurzame inzetbaarheid.

Een werknemer met een klacht, ruimte te geven om het aan te pakken en persoonsgericht te ondersteunen.


De effecten van een counsellor in jouw bedrijf:

 • Ondersteunen en begeleiden van de zieke medewerker
 • Herstel- /en preventietrajecten
 • Effectief op korte termijn (aanpak in verandering)
 • Goede sfeer (positiviteit)
 • Verbeterde collegialiteit en verbeterde relaties
 • Persoonsgericht handelen (situatie begrijpen/erkennen)
 • Oplossen van conflicten
 • Hogere productiviteit
 • Minder ziekteverzuim
 • Lagere verzuim kosten
 • Door preventie: beter voorkomen dan genezen
 • Vroege signalering

Wij sluiten aan bij het programma van de landelijke campagne Duurzame Inzetbaarheid en bij het Nationaal Programma Preventie en de Europese campagne ‘Gezond werk is werk zonder stress’. Daarvoor zijn vijf gevalideerde instrumenten ontwikkeld.

 1. Screeningsinstrument: herkennen van PSA Instrument ontwikkeld om PSA en de daarbij horende klachten te meten. Van conflict tot lichamelijke klachten.
 2. Informatiegids PSA: analyse en achtergrondinformatie. In deze informatiegids vind je verschillende aspecten van PSA. Hierbij is er speciale aandacht voor verzuim in de regio, de achtergrond van PSA, gedragsverandering en het effect van coaching op psychosociale arbeidsbelasting. Neem contact op voor meer informatie.
 3. Hersteltraject: preventief coachen voor ziektepreventie en ziekteherstel. Voorkomen is beter dan genezen. Vroegtijdig ingrijpen voor daadwerkelijk verzuim. We spreken niet van verzuim maar van inzetbaarheid.
 4. psa stresswijzerStresswijzer – stress voorkomen en aanpakken. Tips & tools voor de zelfredzaamheid van medewerkers om PSA te herkennen, te voorkomen en aan te pakken. Deze stresswijzer in de vorm van een waaier staat boordevol tips. Het gaat op een gedegen wijze in op vragen als ‘Wat kan ik doen als ik gepest word’? Of ‘waar kan ik terecht als ik gediscrimineerd ben’? Of hoe vergroot ik mijn mentale veerkracht’?
 5. Mindful@Work is een achtweekse programma met een win win situatie voor zowel de werknemer als de werkgever. Het is een preventief en effectief middel tegen ziekteverzuim. De sessies worden alleen individueel aangeboden en samengesteld op uw hulpvraag. Leer omgaan met stress en de kwaliteit van het werk verbeteren.

Partner van:

partnerlogo alles is gezondheid logo_planetreeOnLine-Banner-NL (1) logo een gezonde werkplek