Check je werkstress

Check je werkstress

Maandag 14 november

Wat is werkstress eigenlijk en wat voor invloed heeft het op jouw functioneren? Hoe kun jij je werk zo organiseren dat werkstress wordt voorkomen? Hoe zit het met de check je werkmail in het weekend? Of het structureel overwerken? Check je werkstress en verhoog je werkplezier!

Wij geven jou alvast wat meer informatie.

  • Wat is werkdruk? Werkdruk is de druk of stress die je ervaart als je je werk niet binnen de gestelde tijd af kunt krijgen of niet meer aan de gestelde eisen kan voldoen, je raakt bijvoorbeeld oververmoeid en merkt dat het je steeds meer moeite kost om bij te tanken. Ook kan je druk ervaren doordat de taken niet meer ingericht zijn zoals je zou willen, bijvoorbeeld doordat je je verveelt of onder je niveau werkt. Werkdruk komt veel voor op de werkvloer. Eén op de drie werknemers heeft te maken met werkdruk.
  • Heb jij vaak te weinig of te veel tijd voor je taken? Is overwerk eerder regel dan uitzondering? Of werk je (ver) boven of onder je niveau? Dan kunnen deze factoren leiden naar een onevenwichtige werkdruk. Dit is niet alleen lastig en vervelend, maar kan op den duur ook zorgen voor gezondheidsklachten.
  • Verschillende omstandigheden. Jouw werk of jouw werksituatie hoeft niet altijd de directe oorzaak te zijn voor een onevenwichtige werkdruk. Zo kunnen ook aspecten in je persoonlijke en privésituatie een rol spelen: Kun jij moeilijk nee zeggen? Ben jij perfectionistisch? Of heb je problemen in je thuissituatie? Houden deze situaties voor een langere tijd aan of zijn ze ineens heel hevig? Dan kan dit gaan leiden tot werkstress.

Dia1

Dia2Dia3

Dia4Dia5

Dia5Dia6

Dia7Dia8

Download de presentatie