Persoonlijke ontwikkeling

action-change-deditcation-inspiration-Favim.com-715405POP of te wel een persoonlijk ontwikkeling plan is gericht op jouw persoonlijke groei. Niet meer functioneren op de automatische piloot, in de dagelijkse sleur zitten of telkens weer vast lopen.

Samen gaan we opzoek naar jouw vaardigheden en competenties. Pragmatisch werken met spellen waar je wijzer van wordt. In de persoonlijke gesprekken gaan we opzoek naar diepere lagen van je persoonlijkheid, kijken we naar je bewustzijnsniveau’s en gaan we kijken naar gedachten, gevoelens en gedachten. We maken dit op in een zogenaamd actie- of stappen plan.

Doelen:

Maak jij de sprong van je geloof?

make the move

Big five

persoonlijkheidstest

Nieuwe dingen doen en proberen betekend vaak ook los laten van het oude. Dit maakt dan ook dat verandering vaak eng of spannend is, je gaat iets nieuws proberen zonder dat je daar de precieze uitkomst van weet. Hoe mensen op nieuwe dingen reageren, hangt samen met hun persoonlijkheid.

In de psychologie wordt vaak het BIG 5 model gebruikt om persoonlijkheden te analyseren. Dit gebeurd door te kijken naar verschillende situaties in je leven en hoe je hierin hebt gereageerd, vaak gewoon met een vragenlijst. Om jullie hiermee kennis te maken staat er in de link een kort schema. Hier krijg je een (kort) beeld welke karaktereigenschappen jou kenmerkt.

Er zijn vijf dimensies zoals dat wordt genoemd, dit zijn schalen waarop je meer aan de ene kant scoort of meer aan de andere kant. Er is geen slecht of goed, alleen zijn sommige eigenschappen in sommige situaties handiger dan anderen.

Het schema:

 • Consciëntieusheid of wanorde/creatief
 • Extraversie of introversie: Haal jij je energie van buiten of van binnenuit?
 • Altuïsme: of ga je meer je eigen weg
 • Neurotische of emotioneel heel erg stabiel
 • Openheid naar ervaringen of bestaande kennis

Ga naar de test

Neem contact op voor vragen.

  Uw naam (verplicht)

  Uw email adres (verplicht)

  Onderwerp

  Bericht