Jongeren

CouselVeel jongeren hebben emotionele problemen die kunnen gaan leiden naar psychische problemen (voornamelijk in de binnen wereld) of psychosociale problemen (voornamelijk naar de buitenwereld). Zo heeft één op de drie jongeren weleens te maken met emotionele- of psychische problemen.

Het kan zijn dat je je eenzaam voelt, je onzeker bent over je uiterlijk, of je vindt het moeilijk om vrienden te maken. Soms is er een duidelijke oorzaak zoals een verhuizing een echtscheiding of een schokkende gebeurtenis. Het kan ook zijn dat er geen duidelijke beeld is, en de reden dat je somber, onzeker of angstig bent niet zo goed kan uitleggen.

In alle gevallen kan professionele hulp jou ondersteunen en begeleiden zodat je het pad weer verder op kan. Een tijdelijke (korte) periode die ervoor zorgt dat je weer met beide benen op de grond komt te staan. En met plezier het leven toelacht!

Be strong now, because things will get better. It might be stormy now, but it can’t rain forever

Herken jij jezelf in één van onderstaande voorbeelden? Neem dan contact op!

 • negatieve gedachten/piekeren
 • assertiviteitsproblemen
 • geen “nee” durven zeggen
 • keuzestress
 • ambitie niet kunnen benutten
 • moeilijke vrienden kunnen maken
 • druk voelen
 • tegenop zien van presentaties of in groepen je ongemakkelijk voelen
 • veel huilbuien
 • angstig
 • niet voor jezelf opkomen/ je mening niet geven
 • somber
 • moeite met verwerken van impactvolle gebeurtenissen
 • tegen de dag opzien
 • moeite met concentreren
 • slaapproblemen
 • etcetera

doctor-holding-folder-100148626