Paniek- en angstklachten

Angst als slechtste raadgever.

Iedereen heeft zich weleens angstig of paniekerig gevoeld, angst is een emotie die hoort bij het leven. Het lichaam zet zich paraat, om in een gevaarlijke situatie adequaat te reageren. Een angst- of paniekreactie is meestal maar voor korte duur. Als het gevoel aanhoudt, of vaak voorkomt in ongevaarlijke situaties kan er sprake zijn van een angststoornis of te wel een spreekwoordelijke “slechte raadgever”. Eén op de vijf mensen heeft weleens te maken gehad met een angststoornis.

Voorbeeld van klachten zijn: duizeligheid, wazig zien, hartkloppingen, zweten, verdoofd of tintelend gevoel, pijnlijke spieren, rusteloosheid, bezorgdheid, ademhalingsproblemen, druk in het hoofd, misselijkheid, piekeren.

De oorzaken zijn in de meeste gevallen een combinatie van zowel sociale, psychische en/of biologische factoren. Ook kan er na een impactvolle situatie of door persoonlijkheidskenmerken angst ontstaan.

Gelukkig is een angststoornis goed te behandelen, door de cliënt bewust te maken wat angst is, stimulatie en gesprekstherapie.

Achter angst ligt een weg die leidt naar een geluk. Die weg heet loslaten…

Neem contact op