Scheiding

Favim.com-11090Je huwelijk heeft een eindpunt bereikt en dat is sowieso een pijnlijke gebeurtenis. Om te voorkomen dat er conflicten tussen jullie blijven bestaan of conflicten uit de hand lijken te lopen is het belangrijk dat in deze situatie ondersteuning en begeleiding beschikbaar is.

In de fase waarin je overweegt te gaan scheiden en daartoe voorbereidingen treft, ligt de nadruk op informatie, lichte psychosociale hulp en relatietherapie.

In de scheidingsfase zal er veel geregeld moeten worden van inboedelverdeling en huisvesting tot afspraken over alimentatie en de kinderen. De procedure van de scheiding ligt bij de rechtbank, informatie wordt gewonnen bij verschillende instanties.

Voor begeleiding, ondersteuning, psychosociale hulp of relatietherapie kan co-counsel mediation aanbieden voor beide partners of voor één van de partners.